Utrka – Kruševac 2013

Međunarodna Brdska auto trka  FAM KRUŠEVAC 2013

Krusevac 2013

 

Trka “Kruševac 2013” definitivno će ostati zapamćena po dominaciji bosanskohercegovačkih vozača i borbi Suada Hote i Aleksandra Vidosavljevića, obojice u „kraljicama“ Lancijama Deltama Integrale.  Nakon tri vožnje Hota je pokazao da je cijelo vrijeme kontrolisao trku, te je upisao još jednu zasluženu pobjedu u klasi i u generalnom poretku trke, te postavio i novi rekord staze.  Svih 11 takmičara iz Bosne i Hercegovine uspješno je završilo trku.

Grad Kruševac, kao generalni pokrovitelj i organizator Automobilski sportski klub „Sprint racing“ iz Kruševca, bili su domaćini Međunarodne auto trke na brdskim stazama „FAM KRUŠEVAC 2013“ koja se boduje i za Šampionat Bosne i Hercegovine u auto sportu na brdskim  stazama, disciplina (A02) za 2013. godinu.

Od 31. augusta do 01. septembra 2013.godine, na stazi dužine 2.450 metara učestvovao je 31 takmičar. Trku je svečano otvorio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, uputivši riječi dobrodošlice svim učesnicima i gostima sa željom da u narednim godinama bude još više učesnika i da dobije najviše ocjene za Evropski šampionat.

U idealnim vremenskim uslovima i uz brojnu publiku vozači su izvlačili maksimum iz automobila i ubrzavali iz vožnje u vožnju, što je publika znala pozdraviti burnim aplauzima.

One Response to “Utrka – Kruševac 2013”

  1. Nelda says:

    Merci beaucoup pour cette très agréable présentation de ces 2 bijoux.Juste par pure curiosité, connait on déjà les prix de ces bijoux ? Comme le remplaçant du 24-70, Canon gonflera t il leurs prix ou resteront ils dans la même gamme de prix que leurs prƒÂédécesseurs ?

Leave a Reply