Utrka – Nagrada Banja Luke 2013

Međunarodna Brdska auto trka Nagrada Banja Luke 2013

 

Međunarodna brdska auto trka “Rafinerija ulja Modriča nagrada Banja Luke 2013″ vožena je 21. i 22. septembra na poznatoj i izuzetno zahtjevnoj ali i vrlo izazovnoj stazi Krčmarice (Slatina) kraj Banja Luke.

Start trke u Trapistima je na nadmorskoj visini od 180 metara, cilj na 377 metara, a staza je duga 4,45 kilometara.

Uz podršku grada Banja Luka i Auto-moto saveza, Rafinerija ulja Modriča kao generalni sponzor u suorganizaciji sa pet autoklubova iza Banje Luke, i to AKK Profesional, AK Crankshaft, AK MKM Racing, AMK Banja Luka i AMD Čelinac, te agencijom Race Masters uspješno je organizovala ovu trku.

U okviru Šampionata Bosne i Hercegovine na brdskim stazama nastupili su takmičari iz Bosne i Hercegovine kao i takmičari iz Srbije u okviru Šampionata AMSS SAS Srbija, a bio je planiran nastup i bodovanje vozača za Šampionat Hrvatske. Uz veliku podršku publike, na trci je nastupilo 37 takmičara od kojih je 26 uspješno stiglo do cilja.

Sa ukupnim vremenom u dvije vožnje od 5:10.333, Nikola Miljković, takmičar Real Motorsporta iz Srbije i za upravljačem automobila Honda CMc pobjednik je ove trke. Odmah iza Miljkovića kroz cilj su prošli Šefik Pehlić takmičar AMK Prodrive Velika Kladuša za upravljačem automobila Subaru Impreza i Vladimir Ilić takmičar AKK Brkić Servis Banja Luka za upravljačem automobila Honda CMc.

Lideri brdskih trka tokom 2013. godine, Suad Hota takmičar AK ArcRacing Sarajevo za upravljačem automobila Lancia Delta Integrale, zatim Nemanja Milovanović takmičar iz Beograda i član AK GM Racing Team za upravljačem automobila BMW E46 te Miroslav Josipović takmičar AMKK FAM SPORT Modriča za upravljačem automobila Opel Vectra ST, zadovoljili su se 4, 5 i 6 mjestom.

bl1 bl3

Leave a Reply