Međunarodna utrka Banja Luka 2015

U organizaciji Auto kluba MKM Racing iz Banja Luke i uz generalno pokroviteljstvo AMSRS, posljednja ovogodišnja brdska auto trka Šampionata Bosne i Hercegovine vožena je 26./27. septembra 2015. godine na poznatoj, izuzetno zahtjevnoj i izazovnoj stazi Krčmarice (Slatina) kraj Banja Luke, a nastupilo je 7 takmičara iz Srbije i 28 iz Bosne i Hercegovine obzirom da se trka boduje i za Šampionat Srbije. Kiša koja je oba dana pratila ovu trku učinila je da ista protekne u uzbudljivom vožnjama, a zabilježena je i relativno dobra posječenost publike.
Pobjednik u ukupnom poretku je takmičar AK ArcRacing Sarajevo, Suad Hota za upravljačem Lancie Delte Integrale i vremenom iz dvije vožnje od 06:33:98 ispred Gorana Dojčinovića (AMK Profesional Banja Luka, Honda Civic) i Kemala Hašića (AMK Pro-Drive Velika Kladuša, Subaru Impreze WRX STI).
Iako nije dovezao do cilja svoju Hondu Civic R Type, junak ove trke svakako je mladi takmičar i član AK ArcRacing Sarajevo, Harun Hadžić koji je u obe kvalifikacione vožnje i u ukupnom poretku bio najbrži.
Takmičar S57 Motorsport-a, Šefik Emrić, Opel Astra GSI 16v završio je trku na trećoj poziciji u klasi E1/16 Prvenstva Bosne i Hercegovine.

MKM Banja Luka 2015                                  MKM Banja Luka 2015

2 Responses to “Međunarodna utrka Banja Luka 2015”

  1. Vicki says:

    I love seeing your direfefnt creations – from crocheted critters to your portraits and animal doodles, I love them all! I've been following since the beginning (when I was working on my own failed attempt at blogging, haha), and it's been so great to see your blog grow.

  2. Wham bam thank you, ma’am, my questions are answered!

Leave a Reply