Proglašenje pobjednika Šampionata BiH

Proglašenje pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu za 2015. godinu

 

U subotu 09. aprila 2016. godine Muzički paviljon smješten u srcu grada Banja Luke, bio je mjesto proglašenja pobjednika Šampionata Bosne i Hercegovine u auto, moto i karting sportu za 2015. godinu.
Nakon izvođenja himne Bosne i Hercegovine i uz veliki broj prisutnih takmičara i ljubitelja auto, moto i karting sporta, ceremoniju proglašenja otvorio je gospodin Božo Erak, funkcioner Sportskog auto moto saveza Bosne i Hercegovine, a organizacioni odbor činili su Saša Janković, Jelena Erak i Sead Agić.
Hasan Ljubijankić član AMK Cazin iz Cazina najuspješniji je bosanskohercegovački automobilista i osvajač najvećeg priznanja u ovom sportu, Zlatne kacige. Ljubijankić je automobilom Honda Civic 1.6 osvojio titule prvaka u 2013, 2014. i 2015. godini Grupa E1 Klasa 15, Brdsko brzinske discipline (A02).

Bozo Erak - SAMSBIH

Bozo Erak – SAMSBIH

Hasan Ljubijankic (lijevo) i Sefik Emric

Hasan Ljubijankic (lijevo) i Sefik Emric

 

 

 

 

 

 

Osvajač titule šampiona najbrojnije Grupe E1 Klasa 16 u istoj disciplini je veteran i višestruki šampion Bakir Hađić član AK ArcRACING Sarajevo sa Hondom Integra 2.0, a odmah iza njega su Đani Đelmo član AMK SUNCE Jablanica i Šefik Emrić član auto kluba S 57 MOTORSPORT Sarajevo.

Najuspjesniji Grupe E1 Klasa 16

Najuspjesniji Grupe E1 Klasa 16

 

Dane Milenović Sampion Kategorije Historic

Dane Milenović Sampion Kategorije Historic

Leave a Reply